Busrit 29 november 2023 De Vier Dorpen Beekbergen

 

1,2,3,4 komt er nog wat van 5,6,7 we wachten al zo lang ….

Klap maar in je handen - (klap geluid)

Stamp maar op de grond - (stamp geluid)

We blijven dat doen tot de bus van Stichting de Buurtmensen weer voor komt rijden….

Onze eerste en laatste ontmoeting – en daar is geen woord…sorry cijfer aan gelogen – dateert van 15 mei 2019!!!

De corona , de verbouwing van het woonzorg centrum De Vier Dorpen, de tijdelijke verhuizing naar Landal GreenParks en weer terug naar de vertrouwde (verbouwde) omgeving hebben er voor gezorgd dat we nu pas weer een uitstapje konden aanbieden. Erg lang geleden dus.

Woensdagmiddag 29 november -- tussen het tellen van de stembiljetten en het naderende Sinterklaas- en Kerstfeest – was er dan weer een uitstapje met de bewoners van De Vier Dorpen uit Beekbergen

Geen code geel (voor het weer) deze middag maar wel code geel voor onze klassieker,  een oude VAD bus. 

Deze middag even  geen regen en hierdoor schone grote ramen om te genieten van de onbekende en nieuwe route die alleen bekend was bij de ‘nieuwe’ chauffeur.  

Na een eerdere kennismaking als bijrijder  mocht Martin deze middag het stokje overnemen van onze vaste chauffeur  Bart, die nu als bijrijder en tevens als examinator fungeerde. Het feest koppel was compleet. 

Met een kritisch oog werd er gekeken naar de verrichtingen van onze chauffeur die in een prachtig pak van Flevodienst  zijn stuurmanskunsten liet zien, soms ondersteund met enige humor. Altijd goed.

In een gemoedelijke maar toch enigszins vrolijke stemming werd de rit van een achteraf gezien, ruim 2 uur durende busrit goed ontvangen.

 

Elk seizoen heeft zijn eigen charme en zorgt dan ook voor wisselende sfeerbeelden. Zo ook deze middag met uitersten.

Enkele sfeerbeelden tijdens dit uitstapje: 

Het verschil van de landschappen, op de ene plek nog vele sneeuw restanten, daarna velden zo groen als gras…… In Laag Soeren langs het Priesnitz Monument of wel het Torentje van Jut. (gebouwd omstreeks 1860).

Alleen Martin wist dat deze plaats wereldberoemd is om dit  bijzondere bouwsel, maar nu weten wij het ook.

Lekker achter glas genieten van de panoramabeelden en het hoge water van de IJssel bekijken. Op sommige plaatsen leek het wel of we bij het IJsselmeer aan het toeren waren…

De route verliep verder aan deze kant van de IJssel. Een korte bus stop zorgt ervoor dat de reizigers even een blik op de skyline van  Zutphen en Deventer konden werpen. Uiteraard niet gelijktijdig.

Langs  de Stoomhoutzagerij De Wilpsche Dijk werd de rit voortgezet naar  vliegveld Teuge. Een korte pauze gaf iedereen de kans om te genieten van het landen van vliegtuigen. Het opstijgen van een politiehelikopter was de bonus van dit bezoekje.

De bus werd bij het vliegtuig hotel omgekeerd en zette koers naar de thuishaven. Hier achter blijven was geen optie. Een kamer voor 1 nacht  was voor de meeste inzittenden wel erg hoog: boven de 400 euro per nacht , maar voor dit bedrag krijg je er wel een ontbijt bij geserveerd…

Tijdens de rit huiswaarts, in dit geval  Beekbergen, hoorden wij dat Martin geslaagd was.  We gaan hem met zijn humor samen met Bart vaker terug  zien in 2024.  Hij blij, wij blij en alle overige aanwezigen ook blij.

De bewoners namen met glunderende ogen en een grote glimlach afscheid en met de toezegging  dat we zeker eerder terug gaan komen dan de achterliggende periode werd in dank en met luid applaus aanvaard.

Het was weer een geslaagde en gezellige middag. 

Dit was onze laatste rit van 2023. 

De agenda van 2024 gaan we met de woon- en zorgcentra invullen en samen met de oldtimers van Stichting Veteraan Autobussen gaan we weer nieuwe herinneringen maken en schrijven.

Iedereen die dit leest fijne dagen,  een voorspoedig en gezond 2024 toegewenst.

Stichting Buurtmensen