Waar gaat die vrolijke bus naar toe….

Woensdagmiddag 30 november werd een memorabele dag.

Ditmaal geen bewoners van een verzorgingshuis maar deelnemers die zich via Stichting Zuid Doet Samen en Het Leger des Heils hadden aangemeld voor een bustrip van ca. 2 uur.

Er even tussen uit, een andere omgeving, even wat anders om je gedachten te verzetten.

Als opstap plaats diende het gebouw van het Leger des Heils aan het Hofveld. Voor de (oud) Apeldoorners de voormalige plek van de Volkswagen dealer en garage Evers.

Voor dit bedrijf stond een benzinepomp met een metaal betaal hokje waar je even (droog) binnen kon staan om af te rekenen. Toen nog geen shop met allerlei broodjes of andere lekkernijen….

Bijna 5 jaar geleden was de eerste (test) busrit van onze stichting.

Genodigden vanuit de politiek, geïnteresseerden en vrijwilligers / oprichter(s) van onze stichting zorgden er voor dat de meeste zitplaatsen bezet waren

De Midnet bus van Stichting Veteraan Autobussen zat net als bij de start van deze maandelijkse busritten goed vol. De herfst warmte zat deze middag in de bus en het gezegde hoe meer zielen hoe meer vreugde was zeker deze middag van toepassing. 

Bij het instappen van de bus was er al een uitgelaten vrolijke stemming. Het leek wel weer op een ouderwets schoolreisje. Een zakje met snoepjes ging van zitplaats naar zitplaats door de bus. 

Geen telefoons, geen appjes, geen emoji’s,  maar gewoon normale gesprekken van mensen onderling, zoals het hoort.

De busrit van deze middag ging via Beekbergen / Hoenderloo / Deelerwoud  / Schaarsbergen / Burgers Zoo / Openlucht Museum / Rozendaal / Rheden / De Steeg / Dieren / Laag Soeren / Eerbeek / Loenen / Oosterhuizen en Lieren.

Omstreeks 16.00 uur was de bus weer op zijn eindbestemming.

Vanwege het grote aantal deelnemers aan dit uitstapje vonden de medewerkers van het Leger des Heils het verstandig om een corona zelftest te doen. Voor het geval dat…ten slotte is corona nog steeds niet verdwenen. Alle deelnemers ontvingen 2 doosjes met zelftesten die men thuis kan uitvoeren.

Het enthousiaste gezelschap sloot dit uitstapje af met een groepsfoto.

Tot ziens en fijne feestdagen waren de meeste gehoorde teksten.

En daar sluiten wij ons bij aan.

Voor een uitgebreide foto impressie zie onze facebook pagina of de website www.buurtmensen.nl

Stichting Buurtmensen.

Hieronder de foto's van deze wederom geslaagde busrit gemaakt door Richard langen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.