De Stentor 3 augustus 2018

Apeldoorn - Wat ooit begon als gezellige reünie voor oud-bewoners van Apeldoorn Zuid is uitgegroeid tot een prachtige stichting. Stichting Buurtmensen is een vrijwilligersorganisatie, die amper een paar maanden geleden is opgericht door Elly Rouwenhorst (voorzitter) Ria Mulder (penningmeester) en Astrid Roukema (secretaresse). Samen met een groep vrijwilligers slaan zij de handen ineen en organiseren ontmoetingen en uitjes voor jongeren en ouderen die hier door omstandigheden niet in staat zijn.

,,Veel ouderen komen weinig of niet buitenshuis of ze voelen zich gewoonweg eenzaam", aldus Elly. ,,Wij zorgen ervoor dat deze mensen even kunnen en mogen genieten! Het is heel bijzonder en dankbaar werk om te doen, al voelt het niet als werk hoor. Als zij een leuke middag hebben, heb ik dat ook", vertelt Ria. ,,Het geeft ontzettend veel voldoening!"

Koffieklets
De dames organiseren om de twee weken op vrijdagochtend van 10-12 uur 'Koffieklets' in Buurthuis Maasstraat. ,,Wij organiseren ook uitjes voor kwetsbare jongeren en ouderen. Zoals naar Kinderboerderij Malkenschoten, een bustocht over de Veluwe met een oude schoolbus van Stichting Veteraan Autobussen, een wandeling door het Zuiderpark of we gaan gezellig met z'n allen een visje eten op de vrijdagmarkt bij het Schubertplein. De ouderen kennen de omgeving door en door en vinden het maar al te gezellig deze plekken zo af en toe te bezoeken. Het roept herinneringen van vroeger bij ze op en dat maakt het zo speciaal", aldus Astrid. ,,Wij bruisen van energie en gunnen kwetsbare jongen en ouderen in Apeldoorn een gezellige middag toe en zitten nog vol ideeën om tal aan activiteiten te organiseren. Wij hopen meer financiële armslag te krijgen, op welke manier dan ook, om deze doelgroep te laten genieten."

Bustocht
Op 10 januari houdt Stichting Buurtmensen een gratis bustocht over de Veluwe speciaal voor ouderen uit Apeldoorn Zuid. Deze bustocht inclusief koffie/thee en lekkers wordt gesponsord door Jumbo Van de Bunt in Apeldoorn Zuid. De dames hebben het idee om vanaf volgend jaar elke maand een bustocht te organiseren voor mensen uit heel Apeldoorn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en sponsoren, maar ze hopen natuurlijk op grote interesse en een geweldige opkomst.

Voor aanmelden van activiteiten, sponsoring of meer info ga naar facebook (stichting Buurtmensen) of kijk op:

www.buurtmensen.nl

 

 

Klik op de foto voor vergroting.

Zuidkrant 14/11/2017

Zuidkrant online november 2017

 


Zuidkrant 30 juni 2017