Corona » Home

Augustus 2016

 

Wie zijn we......

 

Wij zijn een groep 60 plussers die rond 1960 bij elkaar in de Componistenbuurt in Apeldoorn Zuid woonachtig waren. Deze groep heeft elkaar weer gezien in 2015 tijdens een reünie van oud bewoners uit Apeldoorn Zuid. Deze reünie werd gehouden in het Buurthuis aan de Maasstraat in Apeldoorn Zuid waar zo'n 80 belangstellenden op af kwamen. De avond was zo'n succes dat een aantal bezoekers contact met elkaar bleven houden en nog steeds om de week een kopje koffie drinken in hetzelfde Buurthuis waar we tijdens onze tienerjaren al bezoeker waren. Om de week komen er gemiddeld 10 tot 15 oud buurtgenoten bij elkaar voor de koffie en iets lekkers daarbij. Alleen maar koffie drinken gaat ook vervelen, dus kwamen we op het idee om af en toe iets met vrijwilligerswerk te gaan doen. Van het een komt het ander en zijn we in maart 2016 onze eerste vrijwilligers klus gaan doen bij kinderparadijs Malkenschoten. Dit park, voorheen kinderboerderij Malkenschoten, was voor ons een bekende locatie omdat we hier als kind al kwamen. Wij hebben hier vaker een dag allerlei klussen uitgevoerd in het kader van NL Doet van het Oranjefonds. Zo is het gekomen...............Nu zijn we weer een stap verder en zijn al 2 keer met ouderen uit de wijk de Veluwe over gereden in een oldtimer VAD bus uit de jaren 80, ook zijn wij sinds 24 oktober 2017 overgegaan tot de oprichting van een eigen stichting. Hiermee hopen wij wat meer financiële armslag te krijgen omdat we nog barstensvol leuke ideeën zitten om leuke dingen te organiseren voor kwetsbare groepen, zoals eenzame ouderen We hebben inmiddels ook een bestuur dat bestaat uit 4 leden van onze vrijwilligersgroep. Dit bestuur zal later aangevuld kunnen worden.

In 2018 hebben wij 12 busritten met kwetsbare ouderen georganiseerd en daarmee ongeveer 350 ouderen een gezellige rit over de Veluwe aangeboden.

Naast de busritten gaan wij (bij mooi weer) ook met de ouderen een bezoekje brengen bij Kinderparadijs Malkenschoten dit is dan weer speciaal bedoeld voor de ouderen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Ook hebben we ouderen meegenomen naar de plaatselijk vrijdagmarkt in Apeldoorn Zuid. Samen een harinkje eten die door de visboer in kleine stukjes worden gesneden, zodat de ouderen dit makkelijk kunnen eten. En lekker dat ze het vonden!

De eerste ritten zitten er op dit moment van schrijven, 14 februari 2019, alweer op, verslagen van enkele ritten vind u hier.

 

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Kansfonds Nederland die de kosten van de bus financieren. Stichting Veteraan Autobussen die vrijwillig een chauffeur beschikbaar stellen. Fysiotherapie Bos en Weide die de versnaperingen voor onderweg financieren, Kinderparadijs Malkenschoten die geen entree rekenen voor deze ouderen, Jumbo van de Bunt voor de lekkernijen tijdens de bezoekjes aan Makenschoten en natuurlijk onze fantastische vrijwilligers die het nooit laten afweten. 

 


1 van de oldtimer bussen die regelmatig voor ons rijden. Meer info!