Een klein beetje verdriet maar heel veel vreugde bij Binky.

NL Doet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligers dag in Nederland waarop je het verschil kan maken voor een ander.

Kinderboerderij Binky was deze zaterdag 16 maart het middelpunt van verschillende ‘opgespaarde’ werkzaamheden.

Ook dit jaar hebben een groep  vrijwilligers van De Buurtmensen zich van de goede kan laten zien.

Samen met enkele medewerkers van de kinderboerderij en Rifat  van het AZC uit Beekbergen konden de mannen de handen echt uit de mouwen steken.

Het podium van Binky moest gesloopt worden. Een verdrietig gebeuren.  Zeker als je bedenkt dat Binky samen met Brit en koetje Boe vele liedjes ten gehore hebben gebracht waarbij de kinderen gezellig meekonden zingen en dansen.

Met vieze handen en (soms) een bezweet gezicht werd de klus door de groep grondig geklaard.

Het nieuwe onderkomen was reeds aanwezig en wordt in de komende dagen door de medewerkers op een andere plek in het park opgebouwd. Vreugde alom. Binky kan op de nieuwe locatie zijn meegemaakte avonturen in het park weer aan de kinderen gaan vertellen.

De dames hadden deze dag meer keus.

Het omsmelten van stukjes zeep. De mallen o.a. in de vorm van een hartje  werden met het vloeibare zeep gevuld.  Afkoelen in de koelkast en de zeepjes waren gereed.  Kinderen krijgen een zeepje in alle kleuren en geuren mee voor Moederdag.

Ook werden alle lege bloemenbakken, emmers, potten etc. gevuld met kleurige viooltjes. Het kleuren pallet van alle viooltjes zorgen voor een vrolijke aanblik. Het voorjaar kan nu echt beginnen.

Als laatste activiteit, maar zeker niet de minste  klus was het uit de winteropslag halen van de bouwstenen. Kinderen kunnen weer volop bouwen. Het huizen tekort werd deze dag in een vlot tempo opgelost…..

Tussen alle werkzaamheden door gezamenlijk genieten van een lunch. Ook dit jaar weer aangeboden door Jumbo Wouter van de Bunt .

Respect en dank gaat uit naar Rifat. Vanwege de ramadan kon hij niet deelnemen aan het koffie drinken en de lunch.

Een  groepsfoto met vrolijke gezichten gaf aan dat ook deze NL doet editie aan dat iedereen weer genoten heeft van deze buitenactiviteiten.