Komt (dit jaar NIET) allen tezamen…..

De militairen zijn weer terug van weggeweest. Dit jaar met een andere opdracht om de zorg te helpen en wel met het vaccinatie wapen: De injectiespuit.  

Het jaar 2021 loopt ten einde.

Het is woensdag 15 december, we zijn op bezoek bij Sainte Marie.

Nu geen zakken met warme oliebollen. Maar nu met een andere verrassing om de bewoners op te vrolijken.

Als stichting mochten wij een verzoek ontvangen om Sainte Marie te helpen met kerstversieringen. Echter het oplaaien van de corona pandemie zorgde ervoor dat de bewoners op de kamers moeten blijven.

De decembermaand is de afsluiting van een jaar en dat moet eigenlijk een vrolijke maand zijn. 

Dit jaar geen kerstversiering, geen kerstmarkt, geen kerstviering en geen kerstdiner, maar wel een ……..

Voor iedereen geldt de regel voorzichtigheid.

De kwaliteit van leven wordt nu op een andere wijze beleefd: Een leven achter glas. 

De bewoners worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Druist weer tegen de gedachte in om regelmatig te bewegen. Een wandeling door de gang op weg naar de centrale ruimte om te eten of koffie te drinken zit er voorlopig niet in.

Maar ook niet even naar buiten bij goede weersomstandigheden.

Voorlopig zijn het nog steeds vreemde en rare tijden. Bijna alleen personen met een vrolijke inborst weten zich goed staande te houden. 

Iedere bijdrage of moment van aandacht, in welke vorm dan ook, zorgt ervoor dat de ‘buitenwereld’ toch nog even aan ze denken.

Vrijwilligers van de Buurtmensen hebben gekeken naar wat er wel mogelijk is.

De opdracht was om toch een fijne sfeer te creëren in deze donkere dagen voor de kerst.

Men besloot voor een sterrenparade…..Kerststerren stralen namelijk overal….

Bij de voordeur op de stoep - uiteraard met de inachtneming van de geldende RIVM regels - mochten wij toch in een opgewekte stemming symbolisch deze verwennerij aanbieden. 

Alle kamers worden dit jaar opgefleurd met een mooie kerstster. Het is een plant die onlosmakelijk is verbonden met de kerst. De mooie rode kleur van deze plant tovert bij iedereen een glimlach op de mond. 

Een chocoladereep – in diverse smaken - met natuurlijk de beste wensen voor de naderende kerst en het nieuw jaar maakten het geschenk compleet. Ook zullen enige planten de centrale ruimte in het gebouw opvrolijken zodat het ‘thuisgevoel’ overal aanwezig is.

Letters worden woorden en woorden worden bewaard voor de eeuwigheid. 

Corona Pandemie, Covid, Delta variant, Omikron, Booster Prik etc. etc. zijn woorden die niet bewaard moeten worden, deze mogen zo spoedig mogelijk de geschiedenisboeken in.