Het was weer een mooie Ouwewijvenzomer najaarsdag.

Woensdag middag 12 oktober, tijdstip 13.30 uur, 1 Wooncomplex met de naam Berkenhove, 20 bewoners, 2 opstappers, 2 activiteitenbegeleiders, 5 vrijwilligers van de Stichting Buurtmensen, 1 oldtimer bus met de tekst DAF VAD uit 1988 en 1 chauffeur met de voornaam Bart die tevens voor de routes zorgt.

Ondanks de gerespecteerde leeftijden en een simpele busrit waren de deelnemende bewoners enigszins zenuwachtig. Men zat bepakt en bezakt in volle afwachting in de hal van de Berkenhove. 

Geen koffers of tassen, maar de jas aan of op de rollator, het handtasje en/ of wandelstok, dichtbij.

De afgesproken rit van ca. 2 uur kon beginnen.

Alles lijkt zo simpel en niet zo spannend, maar toch. Het uitje was een welkome afwisseling van de dagelijkse gebeurtenissen in hun huidige woonomgeving.

De letter R is weer in de maand, maar ook letter C is nog volop aanwezig.

Oktober is de 10e maand van het jaar. Een maand waarop vele gebeurtenissen plaatsvinden: - Leidens Ontzet, Wijnmaand, Oktoberfeesten, Halloween, Kinderboekenweek, Herfstvakantie en is de maand van de Geschiedenis.

Onze deelnemers hebben zo hun eigen geschiedenis geschreven of te vertellen: hetzij op zijn of haar eigen wijze beleefd of een wezenlijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis.

Met deze busrit hebben wij natuurlijk ook weer een stukje geschiedenis geschreven….

Tijdens de rondrit op de Veluwe hebben wij helaas geen burlende herten gezien of gehoord…. Maar wel volop blijde bewoners van de Berkenhove.

Via Vaassen naar Vierhouten, langs Staverden en Speuld richting Harskamp om via en langs vele andere plaatsen, dorpjes en plekken waar ook de nodige geschiedenis ligt.

Gevoed met prachtige indrukken van de natuur, helaas nog te weinig mooie herfstkleuren, herkenbare plekken op de route alsmede lekkernijen voor de innerlijke mens, keerde de bus weer terug naar de Koning Lodewijklaan 387 A.

Het uitje werd van alle kanten door iedereen gewaardeerd. 

Tijdens het schrijven van dit artikel mochten wij onderstaande dankbetuiging van activiteitenbegeleidsters Hermien, mede namens Yvonne, ontvangen.

Bij deze willen we jullie nog bedanken voor de mooie busrit. De bewoners hebben het er nu nog over. Het was een prachtige rit. 

En wij zeggen dan maar geen dank hier doen wij het voor. 

Blijf gezond en tot de volgende busrit.

Stichting Buurtmensen
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.