Busrit 15 maart met bewoners Sprengenhof Ugchelen.


15 maart 2023 is een gedenkwaardige dag.

De merel fluit alweer zijn mooiste lied….

en er is deze dag nog zoveel te doen….

Stemmen voor de Provinciale Staten en Het Waterschap…..

 De start van het eerste Royal Light Festival in Apeldoorn….

maar ook de eerste busrit in 2023 van De Buurtmensen. Woonzorgcentrum De Sprengenhof in Ugchelen was deze mooie (bijna) zomerdag aan de beurt.

De eerste rit van 2023 was op woensdag 11 januari gepland. Corona onder de bewoners, een a.s. griepuitbraak en een groot tekort aan vrijwilligers van de Buurtmensen zorgden ervoor dat dit uitstapje niet door kon gaan.

Deze dag was er ook een gedeeltelijke / landelijke OV staking…Maar gelukkig zijn wij de dans van stakingen ontsprongen Een oude gele VAD bus stond vandaag tot onze beschikking.

Een busrit langs alle stembureaus was een optie…gelukkig had Bart samen met een toekomstige vervanger – Hisket - weer een mooie busrit langs herkenbare en bekende plekken uitgezet.

Aan de vooravond van het voorjaar – start dinsdag 21 maart  - konden de deelnemers aan de busrit van deze middag volop genieten van de zon, weliswaar achter glas, maar toch…

De lentekriebels beginnen zich aan te dienen: fluitende vogels, frisse voorjaarslucht en de bloesems met mooie kleuren ontploffen.

IJs van Co – Het lekkerste ijs van de Veluwe (volgens de website...) aan de Krimweg in Hoenderloo had zijn luiken ook alweer geopend.

Helaas hebben wij geen beweegbare beelden waarop men kan zien hoe velen genoten van dit uitstapje. Ook de meereizende zorgmedewerksters van de Sprengenhof vielen deze enthousiaste blikken van de bewoners op.

Het heldere weer en geen beslagen ramen zorgden ervoor dat iedereen kon genieten van alle passages tijdens de route. Maar ook restanten sneeuw waren nog volop te zien.

In alle rust zit je in de stoel van de klassieke bus, dan zie je dingen als je er de tijd voor neemt. Met ontspanning reizen en genieten van al het moois dat de Veluwe ons te bieden heeft.

Het aantal kilometers blijft onbekend. De duur van de  rit was ca. 2 uur en na enkele versnaperingen en een flesje drinken werd de thuisreis weer aanvaard. 

Samen leuke dingen doen daar zorgen de mensen van de activiteitencommissie wel voor, dit uitstapje was hiervan een mooi voorbeeld.

Voor enkele bewoners stond er nog wat lekkers op de menukaart: Soep – Foe Young Hai en een toetje.

En met deze overheerlijke maaltijd in het vooruitzicht werd deze bijzondere en mooie en zonnige dag afgesloten.

Met het vooruitzicht dat aan het einde van dezelfde week ook de laatste teststraat voor Corona werd gesloten kon deze dag helemaal niet meer stuk.

Stichting De Buurtmensen.