NL Doet 29 mei 2021

We mogen weer! We staan te popelen.

Onze laatste busrit met bewoners van de Berkenhove ligt alweer een tijdje achter ons: 19 februari 2020.

Na precies 464 dagen mochten wij weer actief worden richting de ouderen (en dat is inclusief 1 dag extra in 2020 vanwege het schrikkeljaar…

Beetje bij beetje worden de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus weer teruggedraaid.

Dat geeft ons weer meer ruimte om iets leuks te doen. Als de 1.5 meter maar in acht wordt genomen. 

NL Doet 2020 ging vanwege corona niet door en 2021 werd mede door deze pandemie verschoven van maart naar 28 en 29 mei. Een goede keuze. We mogen ons alweer vrijer bewegen.

Dit jaar geen jaarlijkse NL Doet klussen of werkzaamheden in de leukste speelboerderij maar een rolstoelenrit naar het Kinderparadijs Binky.

Enige bewoners van Sainte Marie werden deze dag uitgebreid verwent met dit uitstapje.

Omdat alle bewoners gevaccineerd waren mochten wij achter de rolstoel zonder mondkapje deze wandeling maken.

Na een periode van (te) veel regen was het deze dag code BLAUW. Het was niet alleen het mooie weer waar wij met z’n allen van genoten. Ook het zicht op het einde van de pandemie maakte ons vrolijk.

Omstreeks 10.30 uur vertrokken 12 rolstoelen met 13 vrijwilligers en 2 (te)zachte banden… richting de kinderboerderij.

Onder toeziend oog van de achterblijvers namen we al zwaaiend afscheid. Ook zij waren op hun manier weer blij: er was weer volop activiteit rondom hun woonplek. 

Martijn de beheerder van Binky had al aangegeven dat het na de heropening druk zou worden op deze eerste mooie zaterdag. En hij had gelijk!

In het 63-jarige bestaan van dit kinderparadijs heb ik het nog nooit een dergelijk drukte gezien. Lange rijen met ouders en soms ongeduldige (kleine) kinderen stonden netjes in de rij om naar binnen te mogen.

Onze afspraak en het grootste geluk waren dat wij gebruik mochten maken van de zij ingang anders hadden wij tot de volgende NL Doet van 2022 in de wachtende rij gestaan….

Zowel voor de ouderen als ook van de begeleiders was het alweer geruime tijd geleden dat men in dit park op bezoek was.

Tussen de bezoekers en de dieren door werd richting gezet naar het restaurant. Onder het genot van een kop koffie en een stuk appelgebak met slagroom werd deze mooie zaterdag voor eenieder onvergetelijk gemaakt.

De terugreis ging nog even langs de speeltuin, het kabouterbos en de verschillende dieren die het park rijk is.

Na terugkomst bij Sainte Marie mochten ze direct aan tafel voor het warme eten. Op afstand konden wij met een mondkapje op genieten van de stralende gezichten. Men praatte honderduit.

NL Doet zet normaliter de vrijwilligers in de spotlights maar dit maar waren de bewoners de ‘artiesten’. 

Onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers kon de groep nog even na kletsen en terugkijken op een geslaagde NL Doet activiteit.

Even zwaaien, een hartelijke groet naar de bewoners van Sainte Marie en de NL Doet 2021 invulling zat erop. 

Frans WeijlandNL Doet 16 maart 2019

 

Vandaag 16 maart zijn wij weer actief geweest voor NL Doet. Omdat de weersomstandigheden dermate slecht waren hebben we een mooie binnenklus uitgevoerd bij Kinderparadijs Malkenschoten. We hebben de stallen aan de binnenkant mogen schilderen. Deze klus hebben het bestuur en vrijwilligers van stichting Buurtmensen samen met het bestuur van de Wijkraad Apeldoorn Zuid en wethouder Detlev Cziesso uitgevoerd. Het was een flinke klus die rond 14.00 uur was geklaard! Tussen de middag konden de deelnemers weer genieten van een heerlijke lunch die door Wouter van de Bunt is aangeboden en persoonlijk was bereidt in het restaurant. Als klap op de vuurpijl kwam het volledige Dialectkoor Apeldoorn een aubade brengen voor de harde werkers.Na afloop was er voor de deelnemers nog een drankje en een hapje in Café de Boemel, die werd gesponsord door een plaatselijke oliesjeik Iedereen is daarna met een goed gevoel naar huis gegaan. Met deze gezamenlijke activiteit hebben de wijkbewoners van Apeldoorn Zuid aangetoond dat er goed samen te werken is door verschillende groepen! Trots op Zuid!

"Alleen kun je veel, samen kun je alles" 👍NL Doet is een jaarlijkse activiteit van het Oranjefonds en vind plaats in de maand maart.

Vanuit Apeldoorn Zuid wordt al 7 jaar meegedaan aan deze activiteit. De eerste jaren door Werkgroep de Buren en de laatste 2 jaar wordt het georganiseerd door stichting Buurtmensen.

Ons project voor deze activiteit is Kinderparadijs Malkenschoten. Gemiddeld met zo'n 15 vrijwilligers zorgen wij er voor dat deze unieke locatie weer zomer klaar is voor de bezoekers. Naast schilder en timmerwerk wordt het park ontdaan van alle vuil.

Onze vrijwilligers bestaan uit vaste vrijwilligers van stichting Buurtmensen en ook mensen uit het bedrijfsleven en politiek helpen graag een handje mee.

Tussen de middag wordt er samen geluncht dat ons wordt aangeboden door Jumbo van de Bunt en Malkenschoten.