Corona » NL Doet

NL Doet 16 maart 2019

 

Vandaag 16 maart zijn wij weer actief geweest voor NL Doet. Omdat de weersomstandigheden dermate slecht waren hebben we een mooie binnenklus uitgevoerd bij Kinderparadijs Malkenschoten. We hebben de stallen aan de binnenkant mogen schilderen. Deze klus hebben het bestuur en vrijwilligers van stichting Buurtmensen samen met het bestuur van de Wijkraad Apeldoorn Zuid en wethouder Detlev Cziesso uitgevoerd. Het was een flinke klus die rond 14.00 uur was geklaard! Tussen de middag konden de deelnemers weer genieten van een heerlijke lunch die door Wouter van de Bunt is aangeboden en persoonlijk was bereidt in het restaurant. Als klap op de vuurpijl kwam het volledige Dialectkoor Apeldoorn een aubade brengen voor de harde werkers.Na afloop was er voor de deelnemers nog een drankje en een hapje in Café de Boemel, die werd gesponsord door een plaatselijke oliesjeik Iedereen is daarna met een goed gevoel naar huis gegaan. Met deze gezamenlijke activiteit hebben de wijkbewoners van Apeldoorn Zuid aangetoond dat er goed samen te werken is door verschillende groepen! Trots op Zuid!

"Alleen kun je veel, samen kun je alles" 👍NL Doet is een jaarlijkse activiteit van het Oranjefonds en vind plaats in de maand maart.

Vanuit Apeldoorn Zuid wordt al 7 jaar meegedaan aan deze activiteit. De eerste jaren door Werkgroep de Buren en de laatste 2 jaar wordt het georganiseerd door stichting Buurtmensen.

Ons project voor deze activiteit is Kinderparadijs Malkenschoten. Gemiddeld met zo'n 15 vrijwilligers zorgen wij er voor dat deze unieke locatie weer zomer klaar is voor de bezoekers. Naast schilder en timmerwerk wordt het park ontdaan van alle vuil.

Onze vrijwilligers bestaan uit vaste vrijwilligers van stichting Buurtmensen en ook mensen uit het bedrijfsleven en politiek helpen graag een handje mee.

Tussen de middag wordt er samen geluncht dat ons wordt aangeboden door Jumbo van de Bunt en Malkenschoten.