Gooi de ramen open / Laat de wereld binnen
De winter geeft zich over / De lente kan beginnen

'Van voor af aan' Stef Bos (Nederlands zanger, 1961)

 

Ruim 5000 klussen waren er aangemeld voor NL Doet 2022. Stichting Buurtmensen had ook dit jaar weer haar vizier gericht op 2 klussen in Apeldoorn Zuid en wel bij kinderboerderij Binky en woonzorgcentrum Sainte Marie.

NL Doet 2022 kon gewoon doorgang vinden op de geplande datum van zaterdag 12 maart. Het aantal vrijwilligers zorgde ervoor dat we op deze zaterdag 2 leuke werkzaamheden konden uitvoeren. 

Samen met studenten van Roc Aventus Apeldoorn en Landstede uit Zwolle zijn er werkzaamheden uitgevoerd bij de aanleg van een grotere moestuin waar o.a. perenbomen geplaatst gaan worden.

Een ander deel van de vrijwilligers is met  bewoners in rolstoelen van Sainte Marie gaan wandelen.  In het park mochten de welkome gasten genieten van een kop koffie en een heerlijke grote plak cake. Na een rondrit door het park werd de wandeltocht richting Sainte Marie weer ingezet. Op het menu stond het middageten. Op de heenreis naar het park was een plaid over de benen geen overbodige luxe. Tijdens de terugreis kon deze opgevouwen op schoot worden meegenomen. Ook nu waren de weergoden ons goed gezind, de temperatuur liep alleen maar op. 

Na de geplande werkzaamheden kon het complete gezelschap genieten van een uitgebreide lunch. Ook nu had Wouter van de Bunt van Jumbo goed voor de inwendige mens gezorgd. Kortom de juiste man op de juiste plaats. Wouter bedankt.

Last but not least grote dank aan de studenten Mark, Jayden, Noël, Matthijs, Caroline, Victoria, Koen en Quinty die er mede voor gezorgd hebben dat dit een geslaagde NL Doet editie was.

En wie weet tot de editie van 2023.

 

Fotografie: Richard Langen.

NL Doet 2022


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.