Stichting Buurtmensen heeft de bloemetjes buitengezet!

 

Vrijdag 25 maart waren enige vrijwilligers van de Buurtmensen aanwezig om de bloemetjes buiten te zetten of te helpen bij het opfrissen van alle bloembakken en tuintafels in de tuinen van St. Marie.

Voor deze werkzaamheden zijn bepaalde zaken onontbeerlijk: werk- of kluskleding, een bodywarmer, werkhandschoenen en een grote dosis humor.

De buiten bloembakken hadden enige ‘bloemen zorg’ nodig en de tuintafels konden ook wel een ‘kleurtje’ gebruiken.

Door St. Marie was er een grote hoeveelheid plantjes, verse potgrond, bloempotjes en zomer bolletjes aangeschaft en er was voldoende tuingereedschap om deze klus te klaren.

De potjes werden spoedig met aarde gevuld en de kleurrijke bloemen werden gepoot, al gauw stonden er op de terrastafels bloemen en dat gaf een vrolijk en een fleurig gezicht

De grote bloembakken waar al veel winterharde kleurige viooltjes in stonden zijn door ons onkruidvrij gemaakt en voorzien van bloembollen die straks in de zomer deze bakken zullen opfleuren. Samen gaan ze zorgen ze voor een bont tapijt.

Het terras bij St. Marie zag er na enige tijd weer helemaal kleurrijk en vrolijk uit.

Het resultaat is dat zowel de bewoners, de bezoekers of passanten kunnen genieten van deze kleurige aanblik.

Een fleurige opfrisbeurt was hierbij geen overbodige luxe en van onder andere viooltjes vrolijken zowel de tuin als de mensen op.

Niet alleen de bewoners genoten zichtbaar van alle buitenactiviteiten ook wij hebben deze werkzaamheden met vol plezier uitgevoerd.

Laat het voorjaar en de zomer maar komen!


Dank jullie wel voor jullie hulp vrijdagmorgen met de plantjes,.

gisteren en vandaag erg veel leuke reacties gehad van de bewoners. 

 

Groetjes Monique.